sunnuntai 5. elokuuta 2012

Kuvia Masai Marasta











Terveisia kaikille taalta Keniasta! Paasimme koneille ja nayttavat toimivan hyvin. Olimme myohaan illalla keskiviikkona perilla Nairobissa. Meilta oltiin kentalla vastassa ja kaikkien matkalaukkujen mahduttaminen autoihin tuotti ongelmia. Olimme yon Nairobissa ja younet jaivat aika lyhyiksi kaikilla, koska paasimme nukkumaan myohaan ja herasimme aamulla ajoissa, jotta paasemme safarille. Varhainen aamuheratyksemme oli turhaa, koska juutuimme matkalla Masai Maraan noin viideksi tunniksi mielenosoitukseen. Tieliikenne Masai Maraan oli laitettu protestin vuoksi kiinni ja olimme ensimmaisia ruuhkajonossa. No, siella sitten odoteltiin ensin virkavaltaa paikalle ja sitten lehdistoa. Tytoilla nauratti, koska menivat juuri puskapissalle, kun kopteri kaarteli videokameran kanssa ylla. Tuumasivat, etta paastiin televisioon ja pitikin juuri olla pylly paljaana. Ne oli siis meidan tyttoja, jos uutisissa naytettiin....
Ei siis ehditty ensimmaisena paivana safarille. Hotellimme johtajakin kavi tarkastamassa missa olemme, kun olimme protestijonossa. Kun paasimme majapaikkaamme, niin oli jo pimeaa. Siella heinasirkkojen sirittaessa haimme pimeassa telttoja, joissa nukuimme. Seuraavana aamuna starttasimme safarille ja naimme yhta vaille big five.n, eli elefantin, puhvelin, leijonan ja gebardin pentuineen. JIHUU!! Suuri vaellus oli meneillaan, eli naimme varmaan miljoonia gnu antilooppeja! Telttayot olivat viileita ja opiskelijat pakkautuivat osin yhteissankyihin, mutta nukuimme ihan hyvin savannin aanista huolimatta. Seuraavana aamuna kavimme viela parin tunnin safarin ja metsastimme leopardia, jota emme valitettavasti nahneet.
Kun lahdimme Masai Marasta kohti Kisumua, niin saimme matkaseuraksi kaksi irlantilaista rinkkaretkelaista. Otimme ajomatkan englannin kielikylpyna. Pyysimme heita tulemaan molempiin autoihin, jotta kaikki opiskelijat saavat harjoitella enkkua. Pyysimme heita myos kyselemaan ja juttelemaan runsaasti opiskelijoiden kanssa. Todella huono ja kuoppainen tieosuus meni huomaamatta heidan kanssaan keskustellessa.
Mita olemme oppineet ja huomioineet... Osa teki lupauksen, etta ei kotia paastyaan valita enaa mistaan. Opiskelijat ovat todenneet, etta kotipaikka onkin hyva paikka elaa. Arvostamme puhtautta, vessoja, suihkuja, lamminta vetta, hyvia teita, ruokaa, kunnollisia asuintaloja jne. Ihmettelya on herattanyt ihmisten iloisuus ja sydamellisyys koyhyydesta ja huonoista oloista huolimatta. Kuskimme ovat olleet aivan ihania ja tytot ovat vuoronperaan ihastuneet heihin. Tiinalta on yritetty Eveliinaa ostaa jo moneen kertaan. Korkein tarjous talla hetkella on 20 lehmaa, odotamme parempaa... Kaikki ovat jo ylittaneet englannin puhumiskynnyksensa, mika on mahtavaa, koska olemme olleet vasta 5 paivaa reissussa!! Irlantilaistytto sai jopa Elisan K.n juttelemaan enkkua! Annalla oli pienta mahataudinpoikasta, mutta taisi olla vaara halytys. Anniinalla meni jo kamera rikki, mutta uusi on ostettuna. Janetella on kamera hukkunut ja etsintakuulutus tehtyna. Kaisa on ottanut rennosti jalat autosta ulkona. Ari Pekka ei suostunut olemaan boss, vaikka irlantilaistytto ehdotti. Elisa N. on tainnut ikavoida vahan hellua, terkkuja!! Laura on ihastuttanut hiuskukilla ja pitanyt pirteaa meininkia autossa Kaisan kanssa hioen tanssikuvioita. Johanna on ottanut ahkerasti kuvia ja muut odottavat hyvia valokuvia jaettavaksi.
Nyt lahdemme ensin shoppailemaan ja sitten uiskentelemaan ja huomenna lahdemme ajamaan kohti Eldoretia ja Lewa Childrens Homea. Kaikille oikein paljon terveisia!!!

5 kommenttia:

  1. Torniossa vietetty kesän viimeisiä hellepäiviä. Hillakausi avattu ja mustikka-aika tulossa. Terveisiä reissulaisille täältä kuppipottujen valtakinnasta.t.Tarja, Erkki ja Mari

    VastaaPoista
  2. Mahtavia kuvia, mahtavaa tekstiä, mahtavia kokemuksia!
    Joko sielä porukka ihastu Maasai-huiveihin ku kävitte Masai Marassa? :) Ja Sussa, miten ne kuskit, onko samat? Huikeaa jos sattu samat kuskit!
    Iha huippuhuippua lukea toisenki ryhmän kokemuksia ja tarinoita reissusta, ihan tosi kova ikävä tuli meijän reissua ja Afrikkaa muutenkin..!
    Terveisiä koko ryhmälle täältä koto-Suomesta. Erityisterkut Kaisalle <3 !

    t.Tanya

    VastaaPoista
  3. ellulle terkkuja! Muistan iteki, ettei sitä meinannu malttaa blogia kirjottaa ku koneelle pääsi. Facebookin ku avas, niin eihän sieltä meinannu pois päästä. Mutta tätä blogia on niin mukava välillä lukea, että tehkää vaikka jotain vuoroja opiskelijoiden kesken, kuka kirjottaa millonki kokemuksia!:) Ja kuvatki on aina mukavia. Kiva nähä teät samoissa maisemissa siellä, ku missä ite oltiin vuos sitte!

    Hui, ompa ne Evestä paljon tarjonneet, en ois uskonu!;DD

    Ja elisa koittaa puhua siellä sitä englantia!

    -mari-

    VastaaPoista
  4. Terkkuja Anniinalle ja Annalle.Anniinalta tuli tänään kortti perille,tytöt ihan innoissaan kortin kuvasta,kahteen otteseen pitäny lukea kortin sisältö:)))
    T:Marjo

    VastaaPoista
  5. Niin ja Kemissä on ollu nyt kax päivää todella hellettä,muttei vedä vertoja sinne etelän lämpöön!

    VastaaPoista