lauantai 11. elokuuta 2012

Jambo vaan!

Taalla kirjottelee Laura nyt. Sain kunnian postata tanne talla kertaa. Sussa ja Tiina ovat taman yleensa hoitaneet meidan muiden ollessa liian kiireisia vaihtelemaan kuulumisia facebookissa.
Ollaan oltu pari paivaa tuolla jossakin korvessa, Marich pass studentfield centerissa, kaukana kaikesta,-ja kaikista.

Porukalle tuli pienena jarkytyksena, kun saavuttiin paikalle. Nahtiin etta kyseessa oli majamajoitus.
Kaiken lisaksi oltiin saavuttu paivaa aikaisemmin kuin heille oli ilmoitettu, mutta ystavallinen henkilokunta rupesi heti pesemaan mokkeleita ja laittamaan ruokaa meille.
Luonto oli mita kauneinta siella!
Laskeuduimme vuoristossa sijaitsevasta Eldoretin kaupungista vuorten laaksoon. Korvat menivat ajaessa ihan lukkoon. Majoituspaikkamme vieressa virtasi ruskeavetinen joki jonka varrella paimentolaiset paimensi lehmia ja vuohiansa. Oli makkarapuita ja kaikenlaisia erikoisuuksia. Ja meille esiteltiin myoskin norsun luita! Niin loistavan kaunista paikkaa en ole viela elaissani nahny! Muutkin ryhmalaiset lakkaamatta ihastelivat paikan kauneutta.

Meidan oli tarkoitus majoittua ensin kahden hengen huoneisiin, mutta Susanna ja Tiina saivat jarjesteltya niin etta paastiin isompiin majoihin, majoituimme kuuden ja kolmen hengen huoneissa. Ensimmainen ilta oli katasrofaalinen. Oltiin ku mitakin viidakon tahtosia siella, jokainen vuoronperaan loysi jonkun kammenen kokoisen otokan ja juoksi kiljuen melkein ovesta lapi. Pitkapinnainen henkilokunta jaksoi ymmartaa meita, ja sanoivat ensimmaisen yon olevan aina sellainen, ja etta toinen yo on jo helpompi. Nukuttiin hyvissa sangyissa siskonpedeissa kun ei yksin uskallettu nukkua, hyttysverkon alla of course.
Ruoka oli hyvaa, erikoista, mutta hyvaa. Olettekos koskaan itse maistaneet peruna&lanttu-muusia pahkinasopalla? Enta leipaa joka on kuin suomalainen latty, mutta sen paalle laitetaan lihakeittoa?
Kaytiin porukalla vaeltamassa laheisella vuorella, viidakkoveitsella varustettujen oppaiden kanssa. Kaisalle tuli huono olo jo alkumatkasta, joten han odotti autoilla ihanien kuskiemme kanssa. Koko muu porukka urhoollisesti rampi lapi kaktuspensaiden ja kiviloukkojen ylos asti. Maisemat oli HENKEASALPAAVAT!!
Matkakavereiksi saatiin vuoristomajojen lapsia, jotka kirmailivat paljain jaloin pikkusisarukset reppuskassa siina kun me punaisina puuskutimme menemaan. Siina useampi tunsi itsensa melkoisen mummoksi.

Vaelluksen jalkeen itseensa tyytyvainen porukka laahusti lehmien seuraksi likaisen joen rannalle arskailemaan. Valilla lehmat kavivat liiankin tuttavallisiksi, ja saikkyen pompittiin bikinit paalla, afrikkalaisten paimentolaisten naureskellessa meille pusikoista.

Iltapaivisin keksittiin porukalla mukavaa tekemista. Ensimmaisena iltana pidettiin omat Olympialaiset johon myos kuskimme osallistuivat. Oli takaperin juoksua, pituushyppya, esteratajuoksua, yhdellajalalla seisomista, tuijotuskilpailua, tanssia.... kaikenlaista. Mukavaa oli, ja illallinen maistu kaikille treenin jalkeen. Seukki iltana oltiin pantomiiniesityksia ryhmissa, ja laulettiin. Taalla Afrikassa on sakkipimeat yot, joten voitte kuvitella kuinka kaunis tahtitaivas on oisin! Taskulamppujen kanssa taivallettiin laheiselle kukkulalle yhdessa ihastelemaan sita. Nahtiin muutamia tahdenlentojakin! Porukka oli jopa niin rohkeaa, etta uskalsimme sammuttaa kaikki taskulamput.. Kun taas avasimme valon ja katselimme maahan huomasimme etta jaloissa kuhisee kaikenlaisia monsterihamppiksia ja muita otokoita...

Uskokaa tai alkaa, tana aamuna useampi oli sita mielta, etta ei haluaisikaan lahtea paikasta pois. Sanoivat etta siella oli parempi nukkua kun missaan hotellissakaan tahan mennessa!

Kaikki ryhmalaiset haluaa lahettaa kamalan paljon terkkuja kaikille perheenjasenille, sukulaisille, kavereille ja tutuillensa!!

Ps. kuvia tulee kun loydetaan kone joka niita jaksaa ladata.. koneiden laatu ja nopeus vaihtelee taalla suuresti.



10 kommenttia:

  1. Kiva kuulla kuulumisia!
    Voin vain kuvitella kuinka siellä on säikytty kaikkia ötököitä kun kotoiset hämppiksetkin saa usein mielesi järkkymään =).
    Innolla odotan saada nähdä kuvia ja kuulla tarinoita elämästä siellä. Varmaan poikkeaa kovasti täkälaisestä elämäntyylistä.
    Joka päivä tsekataan kuulumiset blogista , facebookista ja puhelimesta. Eletään hengessä mukana. Terveisiä täältä kaikilta!
    Iloista ja pirteää matkamieltä kaikille !
    Vielä 13 päivää seikkailua jäljellä.
    Täällä pohjoisessakin kesä vielä jatkuu ainakin ensi viikon. Luvassa jopa +20 astetta ja aurinkoista.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa uskomattomalta! Once in a lifetime -kokemus, joten nauttikaahan :) Kaikille terveisiä, etenkin äitille ja Evelle! Älkää ihastuko liikaa, että teiät saa vielä poiski sieltä :D

    <3: Anniina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos terkuista!

      Kylla tama on uskomaton kokemus. Varmasti jalkeenpain on paljon muisteltavaa ja kerrottavaa. Ihastuttu on, mutta toivottavasti ei liikaa...) Kylla me takaisin kotiin tullaan, teita on ikava. Terkkuja kaikille kotiin aitilta ja Evelta.

      Poista
  3. Tähtitaivas on sielä kyllä aivan maaginen, ei sitä voi sanoin kuvailla mite hieno se on! Nyt ku Laura kirjoitti tuosta erikoisesta ruuasta, niin muistu mieleen, että kyllähän meilläki sielä orpokodilla oli tarjolla perunamuusia jossa oli muistaakseni banaania seassa! :)
    Täällä päin minä jouduin jo kaivamaaan toppatakin esiin, nimittäin perjantaiaamuna ku lähdin töihin, mittari näytti huikeat +2 astetta..Hyrr kylmää. Työkaveriki joutui ikkunat rapata autosta. Että tervetuloa vaan Suomeen takasi sitten! :)

    Terveisiä vielä kaikille sielä, nauttikaaaa! Ja aivan huippu idea nuo olympialaiset, mahtavaa! Miten kuskit pärjäsi? ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuskit parjasivat hyvin. Meilla oli kaksi joukkuetta ja kuskit olivat toinen toisessa joukkueessa. Samuel-kuski oli tosi hyva juoksija ja Jon-kuski kuulantyontaja!

      Poista
  4. Ompa mukava kuulla että kaikki on mennyt hyvin! Tiina älä myy Eveä haluamme sen takaisin tänne :) Nauttikaa kun saatte ihania kokemuksia. Meiltä kaikilta terkkuja etenkin Tiina 1:selle ja Evelle! Haleja meiltä ruotsista. Tiina 2

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos terveisista!

      En myy Evea, vaikka paras tarjous on jo 53 lehmaa (ugh...). Terkkuja sinnekin kaikille!

      Poista
  5. Hyvä Laura, et oo pihistelly kuulumisten kirjottamisessa!!:)

    Tuli mieleen, että mikä paikka se Marich pass studentfield oikeen on? Onko se semmonen paikka, missä oli eräs tyttökoulu?.. tai sitten me ei ehkä käyty ees siellä.

    Hyvin kuvailtuja kokemuksia! Parhaiten nuo teän fiilikset, ihmettelyt ja järkytykset ymmärtää jos on siellä ite käyny. Elisaki sano mulle pari päivää reissussa olon jälkeen puhelimessa, että nyt mää vasta ymmärrän, mitä tarkotit sillä ku sanoit että automatkatki vaan suu auki ihmettelittä ja ihastelitta, hyvä että raski silmiä räpäyttää, ettei ois mistään jääny paitsi!:)

    Onkohan meän elisalla hammasta kolottanu?

    Kuskit ei varmaan kerkeä teän seurassa hirveästi ikävöidä kotiin ku tempaatta neki mukaan teän menoon:D Suomihan tosiaan sai 3 pronssia olympialaisista.. Toivottavasti siellä tuli usiampi palkinto suomalaisedustajille:b

    -mari-

    VastaaPoista
  6. Elisan hammas ok nyt, eli kahta antibioottiia ja sarkylaaketta sai hammaslaakarista! Ei kayty silloin aiemmin Marich Passissa, nyt on uusia paikkoja useampia (Mombasaa ei). Kuskit oli olympialaisissa taysilla mukana ja John ainakin valitteli kipeita lihaksia seuraavana paivana :-)

    VastaaPoista
  7. Mukavaa on lukea kuulumisia ja katsella kuvia! :) Nauttikaa aivan kaikesta, niistä ötököistäki.. :D ne on niin pikkuisia täällä! ;) Terveisiä meiltä kaikilta, Evelle ja Tiinalle eriyisesti! Ihania päiviä sinne!
    t. Riikka ja Vertti, jolla on yksi hammas jo.. :)

    VastaaPoista