perjantai 17. elokuuta 2012


 Terveiset Keniasta, Eldoretista!

Paivia vietetty orpokodilla leikkien lasten kanssa. Lapset suloisia, seka isot etta pienet viihtyvat meidan kanssa. He opettavat meille leikkeja ja peleja. Viereisella lammella kavimme heittelemassa mutapalloja tikunnokasta :)) Nuorilla oli jalkapalloturnaus, johon osallistui kymmenkunta orpokotia seka yksi joukkue kadulta. Me suomalaiset kannustimme omia nuoria, opetimme kannustushuudon: "Hyva mina, hyva me, hyva meidan joukkue." Meidan nuoret tulivat turnauksessa neljanneksi.

Torstaina lahdettiin heti aamusta ajelemaan maaseudulle vierailulle Wilson Kirwan siskon luokse. Tarkoitus oli tehda pikainen vierailu ja sen jalkeen jatkaa paivaa shoppailulla kaupungissa. Matkan varrella naimme mutalatakossa makaava ihmisruumis..oli kammottava naky. Jatkoimme mutaista tieta eteenpain, ja tietenkin jaimme kiinni..ei auttanut vaikka kuskimme painoi kaasua...piti kutsua traktori paikalle.. Onneksemme meidan ei tarvinnut odotella montaa tuntia.
Meidat otettiin hyvin vastaan, meille tanssittiin ja laulettiin. Ruoka oli hyvaa ja sita oli riittavasti. Talonvaki kierratti meita maatilalla: maissipeltoja oli paljon ja Johannan mielesta lampaat puhuivat kummallisella kielella, varmaan sita swahilia tai jotain.. Lisaksi he veivat meidat nakemaan laheisen putouksen. Se oli mahtava, meilla paljon siita kuvia, taallakin! Talonvaki oli erittain vieraanvarainen, oli mukava tutustua heihin ja he kutsuivatkin meidat mielellaan uudestaan kylailemaan!

Tanaan vierailimme Iten:ssin kaupungissa, Mindililwon koulussa. Se on kehitysvammaisten koulu, valitettavasti emme nahneet lapsia, silla taalla vietetaan kesalomaa! Veimme sinne lahjoja: mm. vaatteita ja leluja seka kommunikaatio-kuvakortteja. Siellakin meidat otettiin hyvin vastaan, kiiteltiin lahjoista paljon! Myos me kiitamme kaikkia lahjoittajia! :) Meidat kutsuttiin viela Itenssin kaupungintalolle, kaikki niin ystavallisia.

Olemme lahjoittaneet tavaroita: vaatteita, leluja, koulutarvikkeita yms. orpokodille, sairaalaan, kehitysvammaistenkoululle. Kiitokset kaikille lahjoittajille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti