keskiviikko 8. elokuuta 2012

Edelleen Eldoretissa

Kommenttina heti, kun joku pyysi opiskelijoilta kommentteja, etta opskelijat menevat nettikahvilassa heti facebookiin, joten Sussa ja Tiina kirjoittavat, sorry...:) Yot ovat olleet taalla kylmia. Lisaviltteja on pyydetty ja saatu. Tanaan on kierretty ahkerasti kaupoissa ja kojuissa. Tamakin on ollut oppimistilanne - ostoksia on tehty paljon, koska pitaa opetella tinkaamista. Useamman suusta on kuulunut, etta onneksi meidan aiti ei ole taalla, kun han kauhistelisi ja hillitsisi tata hillitonta shoppailua. Odotettavissa siis on, etta jokaisesta matkalaukusta loytyy muutamat salaattiottimet ja ehka vahan muutakin.
Tanaan vierailimme paikallisessa terveyskeskuksessa, jossa oli aitiys- ja lastenneuvola, synnytysklinikka ja laboratorio. Laura ja Janette kommentovat tuosta vieresta, etta he eivat synnyttaisi ollenkaan, jos klinikkamme olisivat tuollaisia. Ahdistava paikka! Kaiken lisaksi seinassa oli kaksi kylttia, jotka kertoivat suomalaisten avustaneen tata klinikkaa.
Toisenlainen sairaalakokemus oli, kun kaytimme hammaskipuista Elisa K:ta paikallisessa opetussairaalassa hammaslaakarin vastaanotolla. Siella ymparisto oli huomattavasti parempi ja hoito vaikutti asiantuntevalta. Onneksi selvisimme antibioottikuurilla ja sarkylaakkeilla.
Eilisen paivan touhusimme orpokodilla lasten kanssa seka kavimme tutustumassa Kipkeinon kouluun. Tytot ja Ari-Pekka ihastuivat vauvoihin ja aikoivat ottaa niita Suomeen mukaan. Saas nahda, montako matkalaukusta loytyy... Lapset ovat aivan ihania ja juoksevat suoraan syliin. Lasten kanssa lauloimme eilen useita suomalaisia lauluja, jotka lapset oppivat todella nopeasti. Taisimme viela illalla viimeiseksi villiinnyttaa lapset laululeikeilla, kuinkahan saivat lapset rauhoittumaan younille.
Ruoka on ollut hyvaa. Elisa N totesi eilen, etta hanella on nyt ensimmaista kertaa talla reissulla nalka ja soikin melko reilusti. Viela ei mahassa kuitenkaan nay.
Huomenna lahdemme Marich Pass Student Field Centeriin, joten koneen aareen paasemme seuraavan kerran viikonloppuna (aikaisintaan).
Kommentoikaa, pliis! Olisi ihana lukea kommentteja!

8 kommenttia:

  1. Hei, eipä voi muuten kommentoida, kuin että mukava lukea näitä tekstejä. Ihan oikeasti voi kuvitella millaista siellä on. No, mehän emme ole ollenkaan kateellisia :( Kiva aloittaa täällä koulutyötä sateen ja viilenneen ilman keskellä. Nauttikaa te koko rahan edestä, olette sen kovalla työllä ansainneet! Pidämme koulua sillä aikaa pystyssä. Terveisiä kaikille toivottaa koko hyvon väki

    VastaaPoista
  2. Mukava kuulla että kaikki hyvin ja olette jo monia kokemuksia rikkaampana:) Täällä opet aloittelee huomenna uutta lukukautta- sää oli jo hyvin syksyinen aamulla;+9C hyrr... Antoisia kokemuksia teille ja nauttikaa opintomatkasta:) toivotteleepi Päivi-

    VastaaPoista
  3. Hauska on lukea kuulumisia, kuvia olisi kiva nähdä enemmänkin, joten jos pystytte lataamaan niin olisi hienoa! Toivotan teille huikeita kokemuksia ja pysykää terveinä! T: Mia, Ammattiopiston viestintäpalvelut

    VastaaPoista
  4. Kiva on lueskella näitä matkakertomuksia. KOmmentoin itsekin jotain tekstiä, mutta minne lie jäänyt bittiavaruuteen terveiseni. Ensi viikolla tulevat opiskelijat koululle ja Unelmana Afrikka 3 väki valmistautuu Perhemetsäpäiville.
    terkuin Sisko K

    VastaaPoista
  5. Terveisiä myös Torniosta. Toivotan koko ammattiopiston puolesta turvallista matkan jatkoa ja paljon hyviä ja opettavaisia kokemuksia mukanaolijoille.

    Terveisin, Jussi Leponiemi/Rehtori, AO Lappia

    VastaaPoista
  6. Jos vain voitte pistää lisää kuvia tänne niin olisi mahtavaa nähä. Muistakaa ottaa kaikki ilo ja kokemus irti :) ps. Valmistaudu Elisa kokkiykkösen valtaviin rasvasiin jättimäisiin annoksiin ku pääset kotia! T; Kokkiykkönen joka kaipaa kokkikakkosta :)

    VastaaPoista
  7. Koita elisa löytää jotain ostettavaa mitä mie en oo jo sieltä tuonu:DD

    Oisin kuvitellu, että meillä olis ollu sillon sadekauden ajalla siellä kylmempää ku teillä nyt, mutta en muistais, että meillä olis yöllä ollu koskaan kylmä.. Muistankohan väärin.

    Elisa raukka, en antanu ottaa sen mukaan mitään lämmintä, ku luulin, että siellä on jäätävät helteet ja, että se läkähtyis...:D

    Nauttikaa reissusta!

    VastaaPoista
  8. Kiitos lukuisista terveisista!! Kaikkialla on tarkat turvatarkastukset...kauppoihin ei paase ilman, etta laukut metallinpaljastimella tutkitaan + autojen pohjat tsekataan peililla... Orpokodilla on vartiointi yota paivaa ja taitaakin olla turvallisin paikka meilla :-)

    VastaaPoista