keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Iloisia ilmeitä


Tänään vierailimme Cheramei Primary Scoolissa, jossa on lähes 1000 oppilasta. Eskariryhmiä oli kolme baby-, middle- ja top luokat. Babyt ovat 3-4 vuotiaita, middlet 4-5 vuotiaita ja top puolestaan 5-6 vuotiaita. Tämän lisäksi oli normaaliluokat 1-8 + erityisluokka. Luokkakoot olivat hurjimmillaan 60 oppilasta luokassa.


Koulu oli yleinen koulu, jossa oli pulaa koulutarvikkeista esim. 3-5 oppilasta saattoi käyttää samaa oppikirjaa. Samoin pulpetteihin mahtui yllättävän monta oppilasta. Oppimisen ilo oli selkeästi nähtävissä, kuten kuvasta näkyy...


Oikeasta vastauksesta seurasi oikeat juhlamenot taputuksineen. Välillä luokassa seisottiin ja laulettiin, heilutettiin jopa lanteita. Asioita toisteltiin yhdessä ääneen. Lauluja ja äänenpainoja käytettiin hyväksi. Englannin opetus aloitetaan jo pienestä pitäen. Matemaattisia taitoja aletaan myös harjoittaa aikaisin. Osa lauluista olivat tuttuja meille säveleltään ja osin sanoiltaan. Tärkeimmäksi kysymykseksi nousi luokissa, että minkä niminen on Suomen presidentti ja pääministeri. Oppipa yksi luokka laulamaan Jaakko kullan suomeksi ja nopeasti :-)


Luokissa käytetiin paljon konkretisointia apuna opetuksessa, vaikka välineet olivat hyvin vaatimattomia. Pääsääntöisesti välineenä oli vain taulu ja liidut tai opettajan itsetehdyt havaintovälineet, kuten kuvassa oleva tuulisukka (aiheena oli mittausvälineet). Yhdessä luokassa opettaja oli tuonut tynnyrin matematiikan tunnille havainnollistaakseen sädettä, halkaisijaa ja tilavuutta...


Lahjoitustavaroita setvimme myös tänään. Meillä oli jokaisella kaksi matkalaukkua, joista toinen täynnä lahjoitustavaraa -> KIITOS KAIKILLE LAHJOITTAJILLE!! Tavarat olivat tykättyjä ja tarpeellisia. Mukana oli vaatteita, leluja, kenkiä, laukkuja jne.


Tytöt lajittelivat lahjoitustavarat reippaasti lajin ja koon mukaan. Lapset saivat koulusta tullessaan valita itselleen yhden lelun. Leluilla alettiin leikkimään heti. Nukkeja hoidettiin, palloja heiteltiin/ potkittiin jne.


Kip Keinon koululla ja orpokodilla vieraili televisioryhmä Kipchogen kanssa. Kuvassa on meneillään koko koulun tulevien urheilukisojen treenit. Koulu on jaettu neljään eri tupaan (keltainen, punainen, sininen ja vihreä). Treenit sisälsivät monenlaista aktiviteettia, alkaen haara-perushypyistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti