maanantai 16. toukokuuta 2016

Elämää sähkökatkon aikana

Nyt olemme päivittämässä blogia juustolan toimistossa, koska orpokodin netti ei vieläkään pelaa...Perjantai oli pizza, salaatti ja munkkipäivä. Onneksi tytöt aloittivat valmistelut jo puolen päivän aikoihin, koska operaatio venyi hieman ukkosmyrskyn johdosta...Ukkonen oli aika pelottava, koska se tuli ihan päälle ja yksi puu oli ainakin kaatunut myrskyssä. Onneksi meillä oli taskulamppuja ja kynttilöitä + kaasua ja hiiliä :-)


Pizzanpaistossa kesti aikaa, koska käytössä oli yksi kaasu- sekä yksi hiiliuuni. Pelti oli aika iso ja taisipa paistamisessa vierähtää lähemmäs tunti yhdessä pizzassa. MUTTA hyvää oli ja aromit oli kohdillaan.


Lapset katselivat pizzapaloja ensin epäillen ja haistelivat niitä. Rohkeimmat maistoivat ja sitten alkoikin kuulua, että saako lisää...Pizzasalaattia tehtiin ämpärillinen ja siihen tuli ihan uusi salainen resepti. Paikallinen kokki "master chef" katsoi mallia ja höysti itse myös salaattia.


Lisäksi olemme disconneet kahtena päivänä. Perjantaina oli lämmittely, laitteiden testaus ja moovien kokeiluilta (varageneraattorilla toimi ruokailutilassa sähköt). Lauantaina otettiin sitten ihan kunnolla tanssiaskelia. Ja voi, että miten noilla parivuotiaillakin on jo liikkeitä hallussa. Tarkkaan seurasivat miten isommat tekevät ja sitten tekivät perässä :-) Lasten kanssa harjoiteltiin tanssimaan Antti Tuiskun "keinutaan" biisin tahtiin.


Avustimme viikonloppuna lapsia myös läksyjen teossa. Matematiikan laskut olivat meille hieman haasteellisia, koska laskutoimitukset suoritettiin eri tavalla. Kiswahilissa emme myöskään osanneet auttaa...Osa ryhmäläisistä kävi launantaina Kip Keinon koulun uima-altaalla opettamassa muutamalle lapselle uintia.


PS. meillä on kaksi päivitystä peräkkäin sähkökatkosta johtuen...kurkatkaa myös alempi teksti!

2 kommenttia:

  1. Näitä päivityksiä on ilo lukea. Mahtavan, antoisan ja ainutlaatuisen reissun saatte kyllä kokea. Terkkuja kaikille :)

    VastaaPoista