torstai 23. toukokuuta 2013

Viimeisiä tuntemuksia ennen matkaa

Kokoonnuimme alkuviikosta viimeistä kertaa ennen matkaa ja kyselin opiskelijoilta, että jännittääkö heitä. Aika moni vastasi, ettei ole ehtinyt jännitämään, koska on ollut työssäoppimisessa tai muita opiskelukiireitä. Nyt kuulemma matka alkaa konkretisoitua ja kuuluihan sieltä huokaisu, että "enää ei tarvitse leipoa". Opiskelijat osaavatkin jo varmaan väsätä kuivakakut ja pullat vaikka silmät kiinni :-)

Tunnelma oli jotenkin odottava ja vaihdettiin vielä viime hetken matka ja pakkaamisvinkkejä sekä myytiin tuotteita, joita oli jäänyt vielä myymättä. Rahaa siis liikuteltiin ihan viimeisille metreille asti. Olemme saaneet maksettua kaiken liikkumisen ja kaikki majoitukset, eli ei jouduta taivasalla nukkumaan ja saadaan ruokaakin. Koulutuspäällikkömme Leena kävi myös tapaamassa vielä ryhmää ja toivottamassa hyvää ja antoisaa matkaa.

Tapasimme jo toistamiseen Keniasta (Eldoretista) kotoisin olevan amk-opiskelijan Sallyn ja hän antoi meille mukaan kotiväelle viemisiä. Lupasimme toimittaa tavarat perille. Hän kertoi myös opiskelijoille Keniasta ja Eldoretista. Opiskelijat pääsivät vähän jo kosketuksiin englannin kanssa, mutta vielä oli aika nihkeää ja uskallusta käyttää kieltä ei niin löytynyt. No, kahden viikon päästä tilanne on jo ihan toinen...Puhuvat englantia jo täyttä päätä ja näkevät englanniksi uniakin. Se on aika metka kokemus.

Meillä on mukana matkalla parempaa välineistöä yhteydenpitoon, joten toivottavasti saamme blogia päivitettyä päivittäin. Viime reissullakin oli kiva saada kommetteja kotimaasta, joten laitelkaahan kommetteja ja terkkuja tulemaan meillekin päin täältä blogista! Helpottaa vähän koti-ikävääkin :-)

6 kommenttia:

  1. Hirveän kivaa reissua koko porukalle! :) Jänskään täältä Suomesta käsin varmaan melkein yhtä paljon ko te siellä!! Ottakaa kaikki irti joka päivästä, se kannattaa.

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa matkaa teille kaikille! on varmasti ikimuistoinen matka! :) Kaikki vaan irti matkasta ja tulkaa terveinä takasin! :)

    VastaaPoista
  3. Hyvää matkaa kaikille!

    VastaaPoista
  4. Oikein antoisaa ja turvallista matkaa! Saitte vielä viimeisen pesuainepaketinkin minulle myytyä :) nyt on lähtöpäivä ja tavarat pakattuna. Olemme "matkassa mukana"! Terveisiä kaikilta hyvolaisilta!
    -Leena

    VastaaPoista
  5. Hyvää matkaa...blogipäivityksiä odotellessa jotta voi matkailla teidän kanssa kotisohvalta...terveisin äiti salonen

    VastaaPoista
  6. Hyvää ensimmäistä perillä olo päivää!
    Hengessä mukana ollaan:)
    T.Eira äippä

    VastaaPoista