perjantai 3. toukokuuta 2013

Väsymystä ilmassa, mutta matka jo häämöttää...

Ryhmässä painaa jo kova väsymys varojen keruu työhön. Budjettimme nousi vielä loppuvaiheessa reilusti yli 40.000 euroon. Lentovero oli ennakoitua korkeampi ja matkakulut Kenian ja Tansanian päässä olivatkin korkeammat. Matkustamme matalan sesongin aikaan, mutta Tansanian kautta matkustaminen nostaa kuluja reilusti. Temme tämän turvallisuussyistä, jotta pystymme välttämään Nairobia. No, samalla pääsemme ihastelemaan Kilimanjaron upeita maisemia.

Aloitimme siis varainhankinnan syksyllä 2011 ja matkamme ajoittuu touko-kesäkuulle 2013. Projektimme kestää siis alle 2 vuotta kokonaisuudessaan. On todella kova työ ja kunnioitettava teko kerätä tuossa ajassa noin iso summa kasaan. Olemme myyneet sukkia, karkkeja, keksejä, kosmetiikkaa, pesuaineita yms. noin 14.000 euron edestä vajaan kahden vuoden aikana. Erilaisista tapahtumista olemme tienanneet reilusti yli 3.000 euroa, esimerkiksi lastenparkkitoiminnan ja muun ohjelman kautta. Leivontaa on urakoitu melkein 10.000 eurolla. Viimeviikolla oli esimerkiksi yli 400 munkin teko ja paistotalkoot. Olemme saaneet kivasti tukijoitakin liikkeelle, eli kiitokset kaikille Unelmana Afrikka 3 ryhmää tukeneille!! Avustusten muodossa olemme saaneet yli 5.000 euroa. Lisäksi lahjoituksia on annettu tavaramuodossa, eli meille matkaajille hygieniatuotteita sekä matkakohteeseen, eli orpokotiin vietäviä juttuja. OPISKELIJAT OVAT OLLEET SIIS TOSI REIPPAITA! Kyllä he ovat matkansa ansainneet!

Näin itse "painaijaista" noin kuukausi takaperin.... Se painajainen oli meidän reissusta. Olimme jo Keniassa ja nauttimassa lasten seurasta orpokodilla. Unessa kotiilähtö jo alkoi häämöttää ja lähdimme matkaamaan kentälle. Mietin unessa, että eikö me käyty missään muualla? Miksen vienyt opiskelijoita edes safarille katsomaan Afrikan erilaisia elämiä? Minulla harmitti unessa, että he eivät nähneet muuta, kuin orpokodin elämän ja menon. Mietin jälkeen päin, että kuvastiko uneni juuri sitä kovan työn tekemistä ja sitä, että ajattelen, että he ansaitsevat pienen vapaan ja tilaisuuden nähdä muutakin... Toivotaan, että kaikki nauttivat matkasta niin paljon, että kokevat sen ansaituksi tämän vajaan kahden vuoden rutistuksen jälkeen :-)

- Susanna

3 kommenttia:

  1. KOHTA KOHTA KOHTA KOHTA !! :)

    VastaaPoista
  2. Viekää paljon terveisiä Lewalle ja nauttikaa matkasta! :))

    - Johanna UA2

    VastaaPoista